Παρεχόμενες υπηρεσίες σε γονείς

     Η στήριξη του θεσμού της οικογένειας αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του Κέντρου Ημέρας, καθώς η ισορροπία της οικογενειακής ζωής με την προσωπική και την επαγγελματική, αποδεικνύεται καθοριστικός παράγοντας για την ποιότητα ζωής των μελών μιας οικογένειας αλλά και της κοινωνικής ευημερίας.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους γονείς είναι:

  • Συμβουλευτικές και κλινικές υπηρεσίες σε οποιονδήποτε γονέα αντιμετωπίζει προσωπικές ή οικογενειακές δυσκολίες, οι οποίες του προκαλούν ψυχολογική δυσφορία, εξαιτίας ζητημάτων που προκύπτουν μέσα από το οικογενειακό περιβάλλον, όπως είναι τα προβλήματα στην επικοινωνία, οι δυσκολίες στη λήψη αποφάσεων, η επίλυση συγκρούσεων κ.α.
  • Διαχείριση κρίσεων μέσα στην οικογένεια, όπως είναι το πένθος, το διαζύγιο, η βία, τα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, οι εξαρτήσεις, η απώλεια εργασίας κ.α.

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ''

Όπως απαιτεί η παράδοση, οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη. Οι ένοικοι, φόρεσαν τις στολές τους και με περίσσεια όρεξη και διάθεση τσίκνισαν, όπως απαιτούσε η μέρα!

Μαζί με τους εργαζομένους, στόλισαν με αποκριάτικα στολίδια τον χώρο, χάρηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Οι αγκαλιές, τα γέλια και οι χορευτικές φιγούρες ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής γιορτής που έληξε αργά το απόγευμα, με την υπόσχεση να το επαναλάβουμε του χρόνου!