ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ 2019-2020

Το Κέντρο Ημέρας "Αμάλθεια", θα πραγματοποιήσει τον 2ο κύκλο της Σχολής Γονέων για τη νέα σχολική περίοδο 2019-2020, στα πλαίσια του έργου του στην ομάδα πληθυσμού των Γονέων και των Εκπαιδευτικών. Το πρόγραμμα της Σχολής Γονέων για τη φετινή χρονιά, θα είναι βιωματικό, δίνοντας έμφαση σε πρακτικές ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων, συζητήσεις, ανταλλαγές απόψεων και εμπειριών.

Ο στόχος του προγράμματος δεν είναι να μεταδώσει μόνο κάποιες θεωρητικές γνώσεις, αλλά να θέσει γερές βάσεις πρακτικής μάθησης που θα φέρουν άμεσα και αναγνωρίσιμα αποτελέσματα. Η οικογένεια ως το πλέον σημαντικό πλαίσιο παροχής ασφάλειας και σταθερότητας στο παιδί, χρειάζεται υποστήριξη και καθοδήγηση, ώστε να είναι σε θέση να δώσει στο παιδί τα κατάλληλα εφόδια για την ψυχική του υγεία και να το βοηθήσει να αναπτυχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η λειτουργία της Σχολής Γονέων, είναι μια συνέχεια της πολυετούς προσπάθειας που καταβάλει το Κέντρο Ημέρας στο επίπεδο της πρόληψης με μια σειρά δράσεων στην κοινότητα. Η πρώτη συνάντηση της σχολής γονέων ξεκινάει στις 4 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιείται κάθε 15 μέρες.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο τηλέφωνο 2710-223595 ή αυτοπροσώπως στο Κέντρο Ημέρας και ώρες 8:00-13:00 & 17:00-20:00 (Χατζηχρήστου 36).

 

 

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ''

Όπως απαιτεί η παράδοση, οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη. Οι ένοικοι, φόρεσαν τις στολές τους και με περίσσεια όρεξη και διάθεση τσίκνισαν, όπως απαιτούσε η μέρα!

Μαζί με τους εργαζομένους, στόλισαν με αποκριάτικα στολίδια τον χώρο, χάρηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Οι αγκαλιές, τα γέλια και οι χορευτικές φιγούρες ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής γιορτής που έληξε αργά το απόγευμα, με την υπόσχεση να το επαναλάβουμε του χρόνου!