ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Το Κέντρο Ημέρας "Αμάλθεια", λειτουργεί Σχολή Γονέων για τη νέα σχολική περίοδο 2018-2019, επεκτείνοντας το έργο του στην ομάδα πληθυσμού των Γονέων και των Εκπαιδευτικών.  Η Σχολή Γονέων, είναι ένα πρόγραμμα, που έχει σκοπό την εκπαίδευση και τη στήριξη κάθε γονέα αλλά και των εκπαιδευτικών στο σύνθετο ρόλο τους, όπως διαμορφώνεται από τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. 

     Η ίδρυση και λειτουργία της Σχολής Γονέων,  είναι μια συνέχεια της πολυετούς προσπάθειας που καταβάλει το Κέντρο Ημέρας στο επίπεδο της πρόληψης με μια σειρά δράσεων στην κοινότητα,  μετά και από τη συνεργασία μας με τη Διεύθυνση της Εκπαίδευσης που κατοχυρώνει πλέον και θεσμικά το Κέντρο Ημέρας "Αμάλθεια" στην ευαίσθητη ομάδα πληθυσμού των Παιδιών, Γονέων και των Εκπαιδευτικών που απευθύνεται, όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε προηγούμενη επικοινωνία μας. Έχει υπάρξει ενημέρωση για τη λειτουργία Σχολής Γονέων, τόσο σε θεσμικό επίπεδο, όσο και στους αντίστοιχους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

     Το πρόγραμμα της Σχολής Γονέων, περιλαμβάνει 22 συναντήσεις, έως τα τέλη Ιουνίου, όπου ενδεικτικά θα αναπτυχθούν οι κάτωθι θεματικές:

- Προετοιμασία της οικογένειας - από το άτομο στην ομάδα. 

-Τεκνοποίηση-Εγκυμοσύνη-Τοκετός - τα στάδια ανάπτυξης των παιδιών & των εφήβων.

-Η διαπαιδαγώγηση των παιδιών & ο ρόλος του συστήματος της οικογένειας.

- Η ενδοοικογενειακή επικοινωνία, η διαχείριση των συγκρούσεων και η αντιμετώπιση της "αρνητικής" συμπεριφοράς.

- Σχολική επίδοση & οικογένεια .

- Ο ρόλος του εκπαιδευτικού & σχέσεις γονέα-εκπαιδευτικού-παιδιού.

-Καταστάσεις "κρίσεις" & η διαχείρισή τους (διαζύγιο, ενδοοικογενειακή βία, θάνατος κ.ά.).

- Bullying-Σχολικός Εκφοβισμός.

- Εξαρτήσεις .

- Σεξουαλική αγωγή.

- Αγωγή Υγείας-Διατροφή-Άθληση.

- Θέματα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων-ρατσισμός.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο τηλέφωνο 2710-223595 ή αυτοπροσώπως στο Κέντρο Ημέρας και ώρες 8:00-13:00 & 17:00-20:00.

Με εκτίμηση,

Η Διεπιστημονική Ομάδα του Κέντρου Ημέρας "Αμάλθεια"

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ''

Όπως απαιτεί η παράδοση, οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη. Οι ένοικοι, φόρεσαν τις στολές τους και με περίσσεια όρεξη και διάθεση τσίκνισαν, όπως απαιτούσε η μέρα!

Μαζί με τους εργαζομένους, στόλισαν με αποκριάτικα στολίδια τον χώρο, χάρηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Οι αγκαλιές, τα γέλια και οι χορευτικές φιγούρες ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής γιορτής που έληξε αργά το απόγευμα, με την υπόσχεση να το επαναλάβουμε του χρόνου!