Πρόγραμμα Ψυχολογικής Υποστήριξης για τον Covid-19

     Το Κέντρο Ημέρας "Αμάλθεια", συμμετέχει στην υλοποίηση του Προγράμματος Ψυχολογικής Υποστήριξης για τον Covid-19, που πραγματοποιείται πανελλαδικά με τη χρηματοδότηση, τον συντονισμό και την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας. Η υλοποίηση του προγράμματος έχει διττό χαρακτήρα καθώς απευθύνεται τόσο σε εργαζόμενους στις μονάδες του ΕΣΥ όσο και στον γενικότερο πληθυσμό, όπως άτομα που νοσούν από Covid 19 ή συγγενείς νοσούντων, άτομα με αναπηρίες ή χρόνιες παθήσεις που έχουν νοσήσει ή έχουν υποκείμενα νοσήματα καθώς και σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που χρήζουν ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Στο πλαίσιο αυτό, έχει πραγματοποιήσει Διασύνδεση με οκτώ Μονάδες Υγείας της Πελοποννήσου, ανάμεσα στις οποίες ανήκουν το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, το Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, το Γενικό Νοσοκομείο Άργους, το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης  και τα Γενικά Νοσοκομεία/ Κέντρα Υγείας της Κυπαρισσίας και των Μολάων.

     Το πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης από απόσταση σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες από κοντά, είτε λόγω της πανδημίας είτε λόγω γεωγραφικών περιορισμών. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν είτε ηλεκτρονικά (sms, email, viber κλπ) είτε τηλεφωνικά, διασφαλίζοντας τα προσωπικά δεδομένα των ωφελούμενων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες στο τηλέφωνο 2710 223595 ή στο email:khamaltheia@gmail.com.

Ιστοσελίδα Προγράμματος: https://www.moh.gov.gr/articles/health/domes-kai-draseis-gia-thn-ygeia/c312-psyxikh-ygeia/8388-programma-psyxologikhs-yposthrikshs

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ''

Όπως απαιτεί η παράδοση, οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη. Οι ένοικοι, φόρεσαν τις στολές τους και με περίσσεια όρεξη και διάθεση τσίκνισαν, όπως απαιτούσε η μέρα!

Μαζί με τους εργαζομένους, στόλισαν με αποκριάτικα στολίδια τον χώρο, χάρηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Οι αγκαλιές, τα γέλια και οι χορευτικές φιγούρες ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής γιορτής που έληξε αργά το απόγευμα, με την υπόσχεση να το επαναλάβουμε του χρόνου!