ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΣΑΛΕΝΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ

Το Κέντρο Ημέρας «Αμάλθεια» στα πλαίσια της ενσωμάτωσης και ένταξης των μελών στον υπόλοιπο κοινωνικό ιστό, διοργανώνει πενθήμερη εκδρομή στα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 03/01/2016 έως 08/01/2016.

 Με την επίσκεψή μας αυτή επιθυμούμε την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών με τον πληθυσμό, τα μέλη καθώς επίσης και την διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου Ημέρας στη Gravina.

Η ξενάγησή μας στους χώρους αυτούς ευελπιστούμε να αποτελέσει μια βιωματική εμπειρία τόσο για τα μέλη όσο και για τις διεπιστημονικές ομάδες, με στόχο τη διαδραστική επαφή – γνωριμία όσο και την επερχόμενη επικοινωνία και διασύνδεση των φορέων μεταξύ τους. Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται μετά την επιθυμία των μελών του Κέντρου Ημέρας και τη σύμφωνη γνώμη του επιστημονικού προσωπικού.

Το θεραπευτικό πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδρομής για τα μέλη ορίζεται από τους εξής στόχους:

·       Ενίσχυση της σταδιακής ένταξης και ενσωμάτωσής των μελών στην ευρύτερη κοινότητα

·       Απόκτηση γνώσεων και εμπειριών ερχόμενοι σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και ήθη – έθιμα.

·       Η συνύπαρξη των μελών του Κέντρου Ημέρας με άτομα από την κοινότητα που θα συμμετάσχουν στην εκδρομή, στοχεύοντας στη μεταξύ τους ουσιαστική γνωριμία και επικοινωνία με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για ζητήματα που άπτονται της ψυχικής υγείας.

·       Βελτίωση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης τους.

·       Ενθάρρυνση και ενίσχυση αλλαγών στις συμπεριφορές και συνήθειες που έχουν αποδειχθεί δυσλειτουργικές για τους ίδιους.

 

Με απολυτη επιτυχια στέφθηκε η πραγματοποιηση της Ημεριδας ΣΥΔ ΦΑΙΔΩΝ & ΘΕΤΙΣ την 15-06-2022 στο Αποστολοπουλειο Πνευματικο Κεντρο.