Δωρεάν Εξέταση από Γιατρούς, Ψυχολόγους και Νοσηλευτές στους Κατοίκους της Γορτυνίας

Το Κέντρο Ημέρας «Αμάλθεια», Τρίπολης οργανώνει και συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με το Δήμο Γορτυνίας – Αρκαδίας, το Δήμο Ιλίου – Αττικής και το Σύλλογο Αρκάδων Ιλίου, στη μονάδα Προληπτικής Ιατρικής και Ψυχιατρικής, σε παιδιά και ενήλικες, στα χωριά της Γορτυνίας – Αρκαδίας.

 «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν», υποστήριζε ο Ιπποκράτης, αναδεικνύοντας τη σημασία της Πρόληψης για την υγεία, αλλά και τη μακροζωία. Κι αυτό γιατί η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό, με το οποίο έχει προικιστεί ο άνθρωπος, για να μπορεί να αντεπεξέρχεται στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής. Για να μπορεί όμως ένας άνθρωπος να είναι και να παραμένει υγιής, θα πρέπει να  υιοθετήσει ως τρόπο ζωής την έννοια της πρόληψης.

Το Σάββατο 16 Μαΐου 2015, και ώρα 10.00 π.μ. οι κάτοικοι της περιοχής της Γορτυνίας – Αρκαδίας θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από μια πολυκλαδική ομάδα γιατρών, ψυχολόγων και νοσηλευτών, οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους  εθελοντικά. Η προσπάθεια αυτή, επικεντρώνεται στην πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας και στοχεύει στη βελτίωση του επιπέδου υγείας του πληθυσμού της κοινότητας και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Το πρόγραμμα κοινωνικής παροχής  περιλαμβάνει:

  1.  Ιατρικό Έλεγχο και παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας των κατοίκων της περιοχής
  2.  Χορήγηση και εκπαίδευση στη λήψη της Φαρμακευτικής Αγωγής.
  3.  Διάγνωση νέων ψυχιατρικών περιστατικών
  4.  Ενημέρωση των κατοίκων όσον αφορά στις δράσεις του Κέντρου Ημέρας «Αμάλθεια»
  5.  Ενημέρωση για θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία και ευαισθητοποίηση των κατοίκων με στόχο τον αποστιγματισμό της ασθένειας

Σκοπός της Προληπτικής Ιατρικής είναι η διάδοση των γνώσεων πάνω σε θέματα προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με τους γιατρούς της χώρας, με κρατικές ή μη υπηρεσίες, με οργανισμούς και σωματεία καθώς και επιστήμονες του εσωτερικού που έχουν τις ίδιες ή ανάλογες επιδιώξεις και γενικά με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο.

 

 

Η πρόληψη δεν είναι απλά ανάγκη, είναι επιλογή.

Επιλέγω να προλάβω, επιλέγω να είμαι υγιής, επιλέγω να ζήσω.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ''

Όπως απαιτεί η παράδοση, οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη. Οι ένοικοι, φόρεσαν τις στολές τους και με περίσσεια όρεξη και διάθεση τσίκνισαν, όπως απαιτούσε η μέρα!

Μαζί με τους εργαζομένους, στόλισαν με αποκριάτικα στολίδια τον χώρο, χάρηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Οι αγκαλιές, τα γέλια και οι χορευτικές φιγούρες ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής γιορτής που έληξε αργά το απόγευμα, με την υπόσχεση να το επαναλάβουμε του χρόνου!