ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - "ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ" - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ (δήμος Μεγαλόπολης)

                                                                          
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023, πραγματοποιήθηκε ομιλία στην τοπική κοινότητα Λεονταρίου του Δήμου Μεγαλόπολης με θέμα: «Η ψυχική υγεία των ατόμων τρίτης ηλικίας μετά τον Covid-19». Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Κέντρο Ημέρας «Αμάλθεια», στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος Ψυχολογικής Υποστήριξης «Κανένας Μόνος στην Πανδημία».

Το Πρόγραμμα, υλοποιείται από το Κέντρο Ημέρας «Αμάλθεια», στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις αντιμετώπισης των μακροπρόθεσμων συνεπειών της πανδημίας COVID-19 (long COVID - effect) στην Ψυχική Υγεία», της Δράσης «Μεταρρύθμιση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας», το οποίο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ύστερα από την παρουσίαση του σκοπού και των δράσεων του προγράμματος, έγινε συζήτηση με τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας σχετικά με τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις του Covid-19 στα άτομα τρίτης ηλικίας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εκφράσουν τους φόβους, τις σκέψεις, τις εμπειρίες και τις ανησυχίες τους. Παρουσιάστηκαν επίσης πρακτικοί τρόποι με τους οποίους τα άτομα τρίτης ηλικίας μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις του Covid-19, συμπεριλαμβανομένων της μοναξιάς, του άγχους και της κατάθλιψης. Τέλος, μοιράστηκε έντυπο υλικό, ενώ πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση για τους τρόπους παραπομπής στο πρόγραμμα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ.docx (1337510)

 

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ''

Όπως απαιτεί η παράδοση, οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη. Οι ένοικοι, φόρεσαν τις στολές τους και με περίσσεια όρεξη και διάθεση τσίκνισαν, όπως απαιτούσε η μέρα!

Μαζί με τους εργαζομένους, στόλισαν με αποκριάτικα στολίδια τον χώρο, χάρηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Οι αγκαλιές, τα γέλια και οι χορευτικές φιγούρες ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής γιορτής που έληξε αργά το απόγευμα, με την υπόσχεση να το επαναλάβουμε του χρόνου!