ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συνάντηση με Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας

Δελτίο Τύπου

   Τη Δευτέρα 06 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Επιστημονικού Προσωπικού των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ) «Θέτις» & «Φαίδων», με εκπροσώπους της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας. Ανάμεσα στους εκπροσώπους της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας που παρευρέθηκαν στη συνάντηση, ήταν η κα. Σιακωτού Κωνσταντίνα - Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, η κα. Παπούλια Δήμητρα - Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, ο κος. Φραγκούλης Φοίβος - Ψυχολόγος και η κα. Μπολοβή Μαρία - Διαμεσολαβήτρια Α.με.Α.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κα. Δημητρακοπούλου Κανέλλα – κοινωνική λειτουργός, παρουσίασε το σκοπό και το πλαίσιο λειτουργίας των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ) «Θέτις» & «Φαίδων», συνολικής δυναμικότητας δεκατεσσάρων (14) ατόμων, που λειτουργούν από την Α.μ.Κ.Ε «Αμάλθεια» στην πόλη της Τρίπολης. Στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, διαμένουν πρόσωπα με νοητική υστέρηση (Π.ΝΟ.Υ), τα οποία μπορεί να αντιμετωπίζουν και κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες ή δευτερογενείς ψυχικές παθήσεις και διαταραχές και δε μπορούν να διαβιώσουν αυτόνομα, χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη. Οι Σ.Υ.Δ. εξυπηρετούν το πρωταρχικό δικαίωμα για ανεξάρτητη διαβίωση κάθε ατόμου και στοχεύουν παράλληλα στην ανάπτυξη και διατήρηση στο μέγιστο βαθμό των ήδη κεκτημένων δεξιοτήτων και ικανοτήτων των ενοίκων, έτσι ώστε να διαβιούν όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα, ενεργά και ανεξάρτητα στο κοινωνικό περιβάλλον. Η λειτουργία των Σ.Υ.Δ., χρηματοδοτείται από το Ε.Π. του ΕΣΠΑ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» Άξονας Προτεραιότητας: 2 Α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Πέρα από την ενημέρωση για τις Σ.Υ.Δ «Θέτις» και «Φαίδων», πραγματοποιήθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος, για να διερευνηθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, με απώτερο στόχο τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών στους ενοίκους των Σ.Υ.Δ.

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  μέσω του ευρωπαϊκού κοινωνικού 

   

Φωτογραφικό υλικό συνάντησης

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  μέσω του ευρωπαϊκού κοινωνικού 

 

Δελτίο Τύπου Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.pdf (613869)

 

 

 

 

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ''

Όπως απαιτεί η παράδοση, οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη. Οι ένοικοι, φόρεσαν τις στολές τους και με περίσσεια όρεξη και διάθεση τσίκνισαν, όπως απαιτούσε η μέρα!

Μαζί με τους εργαζομένους, στόλισαν με αποκριάτικα στολίδια τον χώρο, χάρηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Οι αγκαλιές, τα γέλια και οι χορευτικές φιγούρες ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής γιορτής που έληξε αργά το απόγευμα, με την υπόσχεση να το επαναλάβουμε του χρόνου!