ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ'' ΣTHN ΈΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

                                                       

Δελτίο Τύπου

    Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) «Θέτις» & «Φαίδων», επισκέφτηκαν την Πέμπτη, στις 13/07/2023 την έκθεση βιβλίου που πραγματοποιείται στην Πλατεία Άρεως από τις 28 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου 2023. Συμμετείχαν σε δράση ανάγνωσης βιβλίου καθώς και στην κατασκευή σελιδοδεικτών. Οι ένοικοι  των Σ.Υ.Δ «Θέτις» & «Φαίδων», συμμετείχαν ενεργά και με ενθουσιασμό στη δράση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που πραγματοποιείται στις Σ.Υ.Δ, για την επαφή των ενοίκων μας με τον “κόσμο” του βιβλίου. Η προσπάθειά μας αυτή, ξεκίνησε μέσω της δράσης που πραγματοποιήσαμε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρίπολης τον περασμένο Απρίλιο, όπου ανάμεσα στα άλλα, οι ένοικοί μας απέκτησαν κάρτες δανεισμού και ξεκίνησαν το δανεισμό βιβλίων. Κατά τη διάρκεια όλης αυτής της περιόδου, έχουμε δει την ευεργετική επίδραση της ανάγνωσης - λογοτεχνικών κατά κύριο λόγο - βιβλίων στους ενοίκους μας. Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) «Θέτις» & «Φαίδων», αναγνωρίζουν πέρα από το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία σε μια ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση και τη σημασία της συμμετοχής τους σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής.

Φωτογραφικό υλικό

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  μέσω του ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου 

 

Δελτίο Τύπου Έκθεση Βιβλίου.pdf (539938)

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ''

Όπως απαιτεί η παράδοση, οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη. Οι ένοικοι, φόρεσαν τις στολές τους και με περίσσεια όρεξη και διάθεση τσίκνισαν, όπως απαιτούσε η μέρα!

Μαζί με τους εργαζομένους, στόλισαν με αποκριάτικα στολίδια τον χώρο, χάρηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Οι αγκαλιές, τα γέλια και οι χορευτικές φιγούρες ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής γιορτής που έληξε αργά το απόγευμα, με την υπόσχεση να το επαναλάβουμε του χρόνου!