ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

   Τη χρονική περίοδο Αύγουστος 2021, ο φορέας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «ΑΜΑΛΘΕΙΑ», με κλιμάκιο του προγράμματος «Υπηρεσίες Ολοκληρωμένης Κοινοτικής Φροντίδας & Υπηρεσιών Νοσηλείας Κατ’ οίκον», επισκέφτηκε τις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Γορτυνίας. Το κλιμάκιο αποτελούσαν Κοινωνικός Λειτουργός, Ψυχολόγος και Νοσηλευτής. Διαπιστώθηκε πως οι ανάγκες που είχαν προκύψει λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, ήταν εκτεταμένες, τόσο σε είδη πρώτης ανάγκης, όσο και στα πλαίσια ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Υπήρξε αναγκαία η συχνή επαφή και υποστήριξη στη συγκεκριμένη περιοχή και συνολικά πραγματοποιήθηκαν πέντε επισκέψεις, μια ανά εβδομάδα. Η Διεπιστημονική ομάδα του προγράμματος ήρθε σε επικοινωνία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γορτυνίας, τον Δήμαρχο και τους τοπικούς φορείς της κοινότητας για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των πληγέντων. Κατόπιν, της καταγραφής των ελλείψεων βασικών αγαθών, συγκεντρώσαμε είδη πρώτης ανάγκης, ενώ ύστερα από επικοινωνία με άλλους φορείς, που ανταποκρίθηκαν άμεσα, έγινε αποστολή ειδών ρουχισμού, τα οποία και διανεμήθηκαν στους πληγέντες. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών μας στις πληγείσες περιοχές, έγινε ενημέρωση για τις παροχές των υπηρεσιών του προγράμματος και γνωστοποιήσαμε τον εικοσιτετράωρο τηλεφωνικό αριθμό του κέντρου για την άμεση επικοινωνία και υποστήριξη των πληγέντων.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ''

Όπως απαιτεί η παράδοση, οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη. Οι ένοικοι, φόρεσαν τις στολές τους και με περίσσεια όρεξη και διάθεση τσίκνισαν, όπως απαιτούσε η μέρα!

Μαζί με τους εργαζομένους, στόλισαν με αποκριάτικα στολίδια τον χώρο, χάρηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Οι αγκαλιές, τα γέλια και οι χορευτικές φιγούρες ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής γιορτής που έληξε αργά το απόγευμα, με την υπόσχεση να το επαναλάβουμε του χρόνου!