ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2020

  Τον Σεπτέμβριο του 2020 η διεπιστημονική ομάδα του προγράμματος «Υπηρεσίες Ολοκληρωμένης Κοινοτικής Φροντίδας και Υπηρεσιών Νοσηλείας κατ’ οίκον-ΑΡΚΑΔΙΑ», επισκέφθηκε τον Δήμο Μεγαλόπολης και συναντήθηκε με φορείς της περιοχής για την ενημέρωση και για την προβολή του προγράμματος. Μεταξύ των φορέων που επισκεφτήκαμε ήταν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, και στη συνάντηση που ακολούθησε, υπήρξε ενδιαφέρον από τους αρμόδιους για το πρόγραμμα και φάνηκε επίσης και το ενδιαφέρον τους να παραπέμψουν δημότες τους που χρήζουν ανάγκης. Όπως επίσης και στην συνάντηση που ακολούθησε με τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Μεγαλόπολης κύριο Δημήτρη Σιέμπο. Παρουσιάσαμε στους τοπικούς φορείς τους στόχους του προγράμματος και εστιάσαμε από κοινού στην έγκαιρη ανίχνευση των αναγκών των ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών/φροντιστών τους και την αντιμετώπιση τους με παρεμβάσεις που υλοποιούνται άμεσα, στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον του ασθενή.
 

 

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ''

Όπως απαιτεί η παράδοση, οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη. Οι ένοικοι, φόρεσαν τις στολές τους και με περίσσεια όρεξη και διάθεση τσίκνισαν, όπως απαιτούσε η μέρα!

Μαζί με τους εργαζομένους, στόλισαν με αποκριάτικα στολίδια τον χώρο, χάρηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Οι αγκαλιές, τα γέλια και οι χορευτικές φιγούρες ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής γιορτής που έληξε αργά το απόγευμα, με την υπόσχεση να το επαναλάβουμε του χρόνου!