ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: "ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ"

                                                                          
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ψυχολογικής Υποστήριξης «Κανένας Μόνος στην Πανδημία» που υλοποιείται από το Κέντρο Ημέρας «Αμάλθεια». Το πρόγραμμα, εντάσσεται στο έργο «Δράσεις αντιμετώπισης των μακροπρόθεσμων συνεπειών της πανδημίας COVID-19 (long COVID - effect) στην Ψυχική Υγεία» της δράσης «Μεταρρύθμιση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας», το οποίο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Στη συνάντηση, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Λακωνίας, της Νοσοκομειακής Μονάδος Μολάων, του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Μυστρά, του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σπάρτης και του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λακωνίας “Δίαυλος”. Το πρόγραμμα,  
Αρχικά, πραγματοποιήθηκε περιγραφή των παρεχόμενων υπηρεσιών του Προγράμματος Ψυχολογικής Υποστήριξης «Κανένας Μόνος στην Πανδημία» και του τρόπου παραπομπής των δυνητικά ωφελούμενων. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος, για να διερευνηθούν οι ανάγκες και να προσδιοριστεί το πλαίσιο συνεργασίας, ενώ μοιράστηκε και έντυπο υλικό. Όλοι οι  συμμετέχοντες φορείς, επέδειξαν πνεύμα συνεργασίας και ζωηρό ενδιαφέρον για το Πρόγραμμα στο πλαίσιο της δικής τους λειτουργίας, αναγνωρίζοντας τη σημασία  της δικτύωσης και της συνεργασίας.  
 

Δελτίο Τύπου Κανένας Μόνος στην Πανδημία - Συνάντηση εργασίας Σπάρτη 31-05-2023.pdf (302398)

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ''

Όπως απαιτεί η παράδοση, οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη. Οι ένοικοι, φόρεσαν τις στολές τους και με περίσσεια όρεξη και διάθεση τσίκνισαν, όπως απαιτούσε η μέρα!

Μαζί με τους εργαζομένους, στόλισαν με αποκριάτικα στολίδια τον χώρο, χάρηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Οι αγκαλιές, τα γέλια και οι χορευτικές φιγούρες ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής γιορτής που έληξε αργά το απόγευμα, με την υπόσχεση να το επαναλάβουμε του χρόνου!