ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: "ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ"

                                                                          
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Ψυχολογικής Υποστήριξης «Κανένας Μόνος στην Πανδημία» ομιλία για τις μακροπρόθεσμες ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις του COVID - 19 στις ευάλωτες ομάδες που κινδυνεύουν με αποκλεισμό, σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Νότιας Κυνουρίας στο Λεωνίδιο. Το πρόγραμμα, υλοποιείται από το Κέντρο Ημέρας «Αμάλθεια» και εντάσσεται στο έργο «Δράσεις αντιμετώπισης των μακροπρόθεσμων συνεπειών της πανδημίας COVID-19 (long COVID - effect) στην Ψυχική Υγεία» της δράσης «Μεταρρύθμιση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας», το οποίο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.  
Αρχικά, πραγματοποιήθηκε περιγραφή των παρεχόμενων υπηρεσιών του Προγράμματος Ψυχολογικής Υποστήριξης «Κανένας Μόνος στην Πανδημία» και του τρόπου παραπομπής των δυνητικά ωφελούμενων. Στη συνέχεια, ακολούθησε συνάντηση εργασίας με το προσωπικό του προγράμματος  «Βοήθεια στο Σπίτι», για τον εντοπισμό δυνητικά ωφελούμενων οι κινδυνεύουν με αποκλεισμό και χρήζουν άμεσης ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ενώ μοιράστηκε και έντυπο υλικό. Οι  συμμετέχοντες, επέδειξαν πνεύμα συνεργασίας και ζωηρό ενδιαφέρον για το Πρόγραμμα. 
 
 

Δελτίο Τύπου Κανένας Μόνος στην Πανδημία - Λεωνίδιο 30-05-2023.pdf (304857)

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ''

Όπως απαιτεί η παράδοση, οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη. Οι ένοικοι, φόρεσαν τις στολές τους και με περίσσεια όρεξη και διάθεση τσίκνισαν, όπως απαιτούσε η μέρα!

Μαζί με τους εργαζομένους, στόλισαν με αποκριάτικα στολίδια τον χώρο, χάρηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Οι αγκαλιές, τα γέλια και οι χορευτικές φιγούρες ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής γιορτής που έληξε αργά το απόγευμα, με την υπόσχεση να το επαναλάβουμε του χρόνου!