ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Περιήγηση των Σ.Υ.Δ ΦΑΙΔΩΝ & ΘΕΤΙΣ στην Τρίπολη και Αρχαιολογικό Μουσείο

                                                       

Δελτίο Τύπου

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» & «Φαίδων», συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Τρίπολης «Από την προεπαναστατική Τριπολιτσά και την άλωση, στη Βαυαροκρατία. Η ιστορία γίνεται βίωμα μέσα από τα τοπόσημα της πόλης σήμερα», που υλοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023. Μέσα από την περιήγηση, οι ένοικοί μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το παρελθόν της πόλης βιωματικά, γνωρίζοντας τα τοπόσημα της σύγχρονης Τριπολιτσάς που συνδέονται με την ιστορία της. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έχει επιμεληθεί και υλοποιεί η κα. Κόκλα Αικατερίνη – Εκπαιδευτικός/Φιλόλογος, η οποία ανέλαβε και την περιήγηση των ενοίκων μας. Οι ένοικοί μας, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν διάφορα τοπόσημα της πόλης μας, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενεργή συμμετοχή. 

Μετά την περιήγηση, πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης, στο οποίο εκτίθενται πλούσιες συλλογές ευρημάτων από ανασκαφές σε διάφορες θέσεις της Αρκαδίας. Μέσα από αυτά, γνωρίσαμε την ιστορική διαδρομή της περιοχής μας, από τη νεολιθική περίοδο έως και την ύστερη αρχαιότητα.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην κα. Κόκλα Αικατερίνη για την περιήγηση, αλλά και την ευαισθησία με την οποία προσέγγισε τους ενοίκους μας.

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  μέσω του ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου 

Φωτογραφικό υλικό

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  μέσω του ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου 

 

Δελτίο Τύπου Περιήγηση - Αρχαιολογικό Μουσείο.pdf (825039)

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ''

Όπως απαιτεί η παράδοση, οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη. Οι ένοικοι, φόρεσαν τις στολές τους και με περίσσεια όρεξη και διάθεση τσίκνισαν, όπως απαιτούσε η μέρα!

Μαζί με τους εργαζομένους, στόλισαν με αποκριάτικα στολίδια τον χώρο, χάρηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Οι αγκαλιές, τα γέλια και οι χορευτικές φιγούρες ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής γιορτής που έληξε αργά το απόγευμα, με την υπόσχεση να το επαναλάβουμε του χρόνου!