ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - "ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ" - Ολοκλήρωση Πράξης

                                                                          

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από συνάντηση εκπροσώπων της Ομοσπονδίας «Αργώ» και του Υφυπουργού Υγείας αρμόδιου για θέματα ψυχικής υγείας, κου. Βαρτζόπουλου, την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2023, αποφασίστηκε η διακοπή του Προγράμματος Ψυχολογικής Υποστήριξης «Κανένας Μόνος στην Πανδημία», το οποίο αποσκοπούσε στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη και κατ’ οίκον βοήθεια στο γενικό πληθυσμό, μέσω συμβουλευτικής από εξειδικευμένους επαγγελματίες για  κάθε θέμα που αφορά την ψυχική του υγεία, ξεπερνώντας γεωγραφικές ή άλλου είδους  αδυναμίες. Το Κέντρο Ημέρας «Αμάλθεια», υλοποίησε το Πρόγραμμα Ψυχολογικής Υποστήριξης «Κανένας Μόνος στην Πανδημία» το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις αντιμετώπισης των μακροπρόθεσμων συνεπειών της πανδημίας COVID-19 (long COVIDeffect) στην Ψυχική Υγεία», της Δράσης «Μεταρρύθμιση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας» (ID 16820), το οποίο είχε ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Οι εργαζόμενοι του Προγράμματος, προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την παραπομπή των ωφελούμενων σε άλλες υπηρεσίες ή/και δομές, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες τους. Το Κέντρο Ημέρας «Αμάλθεια», συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και παρέμβασης στο γενικό πληθυσμό, τόσο στην έδρα του,όσο και κατ’ οίκον.

   

 

 

Δελτίο Τύπου - Ολοκλήρωση Πράξης.pdf (197766)

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ''

Όπως απαιτεί η παράδοση, οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη. Οι ένοικοι, φόρεσαν τις στολές τους και με περίσσεια όρεξη και διάθεση τσίκνισαν, όπως απαιτούσε η μέρα!

Μαζί με τους εργαζομένους, στόλισαν με αποκριάτικα στολίδια τον χώρο, χάρηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Οι αγκαλιές, τα γέλια και οι χορευτικές φιγούρες ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής γιορτής που έληξε αργά το απόγευμα, με την υπόσχεση να το επαναλάβουμε του χρόνου!