ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - "ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ" - Ομιλία στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ενηλίκων (Κ.Η.Φ.Η) - (Δήμος Ναυπλιέων)

                                                                          
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Την Παρασκευή 4 Αυγούστου του 2023, πραγματοποιήθηκε ομιλία στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η) Ναυπλίου του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν με θέμα: «Απομόνωση, άγχος και κατάθλιψη στην Τρίτη Ηλικία». Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Κέντρο Ημέρας «Αμάλθεια» στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος Ψυχολογικής Υποστήριξης «Κανένας Μόνος στην Πανδημία», με τη συνεργασία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η) του Δήμου Ναυπλιέων.
Αρχικά, πραγματοποιήθηκε περιγραφή του Προγράμματος Ψυχολογικής Υποστήριξης «Κανένας Μόνος στην Πανδημία». Το Πρόγραμμα, υλοποιείται από το Κέντρο Ημέρας «Αμάλθεια», στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις αντιμετώπισης των μακροπρόθεσμων συνεπειών της πανδημίας COVID-19 (long COVID - effect) στην Ψυχική Υγεία», της Δράσης «Μεταρρύθμιση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας», το οποίο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Ύστερα από την παρουσίαση του σκοπού και των δράσεων του προγράμματος, έγινε συζήτηση με τα μέλη του Κ.Η.Φ.Η του Δήμου Ναυπλιέων, σχετικά με τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις του Covid-19 στα άτομα τρίτης ηλικίας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εκφράσουν τους φόβους, τις σκέψεις, τις εμπειρίες και τις ανησυχίες τους. Παρουσιάστηκαν επίσης πρακτικοί τρόποι με τους οποίους τα άτομα τρίτης ηλικίας μπορούν να αντιμετωπίσουν τις διάφορες ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων της μοναξιάς, του άγχους και της κατάθλιψης. Ταυτόχρονα, αναδείχτηκε η σημαντικότητα λειτουργίας δομών, όπως είναι το Κ.Η.Φ.Η, τα οποία επιτελούν σημαντικό έργο, ειδικά σε ό,τι αφορά στην κοινωνικοποίηση των ατόμων τρίτης ηλικίας. Τέλος, μοιράστηκε έντυπο υλικό, ενώ πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση για τους τρόπους παραπομπής στο πρόγραμμα. 
 
 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ''

Όπως απαιτεί η παράδοση, οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη. Οι ένοικοι, φόρεσαν τις στολές τους και με περίσσεια όρεξη και διάθεση τσίκνισαν, όπως απαιτούσε η μέρα!

Μαζί με τους εργαζομένους, στόλισαν με αποκριάτικα στολίδια τον χώρο, χάρηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Οι αγκαλιές, τα γέλια και οι χορευτικές φιγούρες ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής γιορτής που έληξε αργά το απόγευμα, με την υπόσχεση να το επαναλάβουμε του χρόνου!