ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ Σ.Υ.Δ ''ΘΕΤΙΣ''

Με ιδιαίτερη χαρά πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης ημερίδα παρουσίασης του έργου που προάγει η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) «ΘΕΤΙΣ».

Πρόκειται για Στέγη στην οποία διαμένουν πρόσωπα με νοητική υστέρηση (Π.ΝΟ.Υ.), που είναι ειδική κατηγορία ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ), που χαρακτηρίζονται από νοητική υστέρηση και με κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες ή δευτερογενείς ψυχικές παθήσεις και διαταραχές, και δε μπορούν να διαβιώσουν αυτόνομα χωρίς κατάλληλη υποστήριξη.

Η  Σ.Υ.Δ. εξυπηρετεί το πρωταρχικό δικαίωμα για ανεξάρτητη διαβίωση κάθε ατόμου και στοχεύει παράλληλα στην ανάπτυξη και διατήρηση στο μέγιστο βαθμό των ήδη κατεκτημένων δεξιοτήτων και ικανοτήτων των κατοίκων, έτσι ώστε να διαβιούν όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα και ενεργά στο φυσικό περιβάλλον της κοινωνίας. Όπως εύκολα είναι κατανοητό, στοχεύει στην αποφυγή της «περιθωριοποίησης» ή «ιδρυματοποίησης» των Π.ΝΟ.Υ.

Παρουσιάστηκε ο τρόπος λειτουργίας της Σ.Υ.Δ. όπου αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Πιο συγκεκριμένα, έγινε λόγος για την διαδικασία ένταξης των ενδιαφερόμενων και αναλύθηκαν οι δραστηριότητες με τις οποίες αλληλεπιδρούν τα υπάρχοντα μέλη.

Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για τη λειτουργία της χρηματοδοτείται από το Ε.Π. του ΕΣΠΑ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» Άξονας Προτεραιότητας: 2 Α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Μεταξύ άλλων, μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ κύριος Μιχαλόπουλος Σταύρος και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας κύριος Ψυχάρης Κωνσταντίνος.

 

Τρόποι επικοινωνίας: Σ.Υ.Δ. «ΘΕΤΙΣ»

Τηλ. 2710-242506  email: syd.thetis@gmail.com

Δ/νση: Σπάρτης 8

 

 

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ''

Όπως απαιτεί η παράδοση, οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη. Οι ένοικοι, φόρεσαν τις στολές τους και με περίσσεια όρεξη και διάθεση τσίκνισαν, όπως απαιτούσε η μέρα!

Μαζί με τους εργαζομένους, στόλισαν με αποκριάτικα στολίδια τον χώρο, χάρηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Οι αγκαλιές, τα γέλια και οι χορευτικές φιγούρες ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής γιορτής που έληξε αργά το απόγευμα, με την υπόσχεση να το επαναλάβουμε του χρόνου!