ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ'' ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

                                                                                   

Δελτίο Τύπου

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» & «Φαίδων», πραγματοποίησαν στις 06-06-2023, ημέρα Τρίτη, εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης, το οποίο στεγάζεται στον πρώτο όροφο του Μαλλιαροπούλειου κληροδοτήματος που είναι διατηρητέο κτήριο της πόλης. Στον εκθεσιακό χώρο, μέσα από κειμήλια και εκθέματα, οι ένοικοι μας είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στη νεότερη πολεμική μας ιστορία, από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, έως την απελευθέρωση μετά τη Γερμανική Κατοχή το 1944.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στους υπεύθυνους του Πολεμικού Μουσείου για την ξενάγηση, αλλά και την ευαισθησία που επέδειξαν απέναντι στο έργο μας.

 

       Φωτογραφικό υλικό

 

                                                                                    

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ''

Όπως απαιτεί η παράδοση, οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη. Οι ένοικοι, φόρεσαν τις στολές τους και με περίσσεια όρεξη και διάθεση τσίκνισαν, όπως απαιτούσε η μέρα!

Μαζί με τους εργαζομένους, στόλισαν με αποκριάτικα στολίδια τον χώρο, χάρηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Οι αγκαλιές, τα γέλια και οι χορευτικές φιγούρες ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής γιορτής που έληξε αργά το απόγευμα, με την υπόσχεση να το επαναλάβουμε του χρόνου!