ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ'' ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΨΙΑ

                                                    

 

Δελτίο Τύπου

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) «Θέτις» & «Φαίδων», πραγματοποίησαν στις 15-03-2023, ημέρα Τετάρτη, εκπαιδευτική – ψυχαγωγική εκδρομή στο Σπήλαιο Κάψια που βρίσκεται στο νομό Αρκαδίας, σε απόσταση 1,5 χλμ. από τον ομώνυμο οικισμό.

Αρχικά, οι ένοικοί μας, ξεναγήθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του Σπηλαίου όπου υπάρχει ένα σύστημα ενεργών και μη ενεργών καταβοθρών, που αποστράγγιζαν τη λεκάνη της Μαντίνειας. Μπροστά από την είσοδό του αναπτύσσονται τρεις καταβόθρες, τις οποίες σήμερα περικλείει ένα προστατευτικό πέτρινο φράγμα ημικυκλικού σχήματος που χτίστηκε τον 19ο αιώνα. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από την Υπεύθυνη Λειτουργίας εντός του σπηλαίου που διαθέτει έναν πλούσιο σταλαγμιτικό διάκοσμο με σπάνιους χρωματισμούς. Τα ευρήματα που υπάρχουν εντός του Σπηλαίου, δείχνουν πως χρησιμοποιήθηκε σποραδικά κατά τη Νεολιθική περίοδο (4η χιλιετία π.Χ.), την Ελληνιστική (330-146 π.Χ.) και το διάστημα από τον 4ο έως τον 6ο αιώνα μ.Χ.

Μετά την επίσκεψη στο μουσείο, περπατήσαμε στον περιβάλλοντα χώρο και ήπιαμε καφέ σε διπλανή καφετέρια με θέα τον κάμπο της Μαντινείας. Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους υπεύθυνους του Σπηλαίου του Κάψια για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας καθώς και για την ευαισθητοποίηση που επέδειξαν απέναντι στα μέλη και στο έργο μας.

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  μέσω του ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου 

Φωτογραφικό υλικό

 

Δελτίο Τύπου Σπήλαιο Κάψια.pdf (695198)

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ''

Όπως απαιτεί η παράδοση, οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη. Οι ένοικοι, φόρεσαν τις στολές τους και με περίσσεια όρεξη και διάθεση τσίκνισαν, όπως απαιτούσε η μέρα!

Μαζί με τους εργαζομένους, στόλισαν με αποκριάτικα στολίδια τον χώρο, χάρηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Οι αγκαλιές, τα γέλια και οι χορευτικές φιγούρες ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής γιορτής που έληξε αργά το απόγευμα, με την υπόσχεση να το επαναλάβουμε του χρόνου!