ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ'' ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΗΡΑΙΑΣ

                                                       

Δελτίο Τύπου

    Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) «Θέτις» & «Φαίδων», πραγματοποίησαν πενθήμερη εκδρομή (03/07 - 07/07) στα Λουτρά Ηραίας του Δήμου Γορτυνίας.  Από την αρχαιότητα η περιοχή ήταν γνωστή για τα ιαματικά νερά της και ειδικότερα κατά τη ρωμαϊκή περίοδο, καθώς ήταν ήταν από τα πρώτα που αξιοποιήθηκαν στην Ελλάδα τον εικοστό αιώνα. Οι ένοικοι των ΣΥΔ, επισκέπτονταν καθημερινά το Υδροθεραπευτήριο που λειτουργεί στην περιοχή. Το σύγχρονο Υδροθεραπευτήριο, διαθέτει υποδομή για φιλοξενία αρκετών επισκεπτών και με άριστη ποιότητα υπηρεσιών. Στο χώρο του Υδροθεραπευτηρίου, υπάρχουν 20 καμπίνες, με 20 μπανιέρες, εκ των οποίων οι τρεις είναι για υδρομασάζ. Τα θειούχα νερά των πηγών θεωρούνται ενδεδειγμένα ιατρικά, με αποδεδειγμένες θεραπευτικές ιδιότητες. Θεωρούνται από τις σημαντικότερες ιαματικές πηγές στην Ελλάδα, ενώ το υδροθεραπευτήριο είναι το παλιότερο στην ελληνική επικράτεια.
    Οι ένοικοι, ανάμεσα στα άλλα, περιηγήθηκαν στις γύρω περιοχές και είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν την καθημερινή επαφή με τη φύση και την ήρεμη ζωή εκτός πόλης. Κάθε απόγευμα, συγκεντρώνονταν στο καφενείο της περιοχής για να πιούν τον καφέ τους και να απολαύσουν τη δροσιά, μέσα σε ένα καταπράσινο και πυκνό περιβάλλον. Αποχωρήσαμε χαρούμενοι και γεμάτοι νέες εμπειρίες, ενώ οι ένοικοί μας εξέφρασαν την ανυπομονησία τους να επαναλάβουμε την εκδρομή και την επόμενη χρονιά! 
 
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  μέσω του ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου 
 
 
 
 

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ''

Όπως απαιτεί η παράδοση, οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη. Οι ένοικοι, φόρεσαν τις στολές τους και με περίσσεια όρεξη και διάθεση τσίκνισαν, όπως απαιτούσε η μέρα!

Μαζί με τους εργαζομένους, στόλισαν με αποκριάτικα στολίδια τον χώρο, χάρηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Οι αγκαλιές, τα γέλια και οι χορευτικές φιγούρες ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής γιορτής που έληξε αργά το απόγευμα, με την υπόσχεση να το επαναλάβουμε του χρόνου!