ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5x5 ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 5Χ5 για την Ψυχική Υγεία. Ένα τριήμερο γεμάτο από αθλητικές εμπειρίες, επαίνους, ζεστά συναισθήματα, όμορφες αναμνήσεις. Μέλη και συντονιστές δημιούργησαν νέες φιλίες και με γνώμονα την ευγενή άμυλα αγωνίστηκαν με ομάδες από όλα τα μέρη της Ελλάδος. Ύστερα από διάστημα τριών χρόνων, η αντιπροσωπεία της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» επέστρεψε στη βάση της, κατακτώντας την 4η θέση.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στο δημοτικό γήπεδο Βούλας. Οι λήπτες συμμετείχαν ενεργά και συναγωνιζόμενοι μέσω του ποδοσφαίρου ωφελήθηκαν τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Παρά τη σωματική κόπωση που συνεπάγεται  του παιχνιδιού, οι ωφελούμενοι διασκέδασαν, πανηγύρισαν και τελικά ανταμείφθηκαν με την απονομή μεταλλίων και επαίνων, για τη συμμέτοχη τους στο ποδοσφαιρικό αυτό αντάμωμα. Αξίζει αναφοράς η παρουσία μερικών από τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας ανδρών, συγκεκριμένα των κυρίων Πασχαλάκη, Μπουχαλάκη, Χατζηγιοβάνη, όσο και παλαιότερων αγαπημένων, κυρίων Φύσσα και Κωνσταντινίδη, κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων. Οι παίκτες τίμησαν τα μέλη με την παρουσία τους και η συνεργασία τους με τη διοργάνωση αποτέλεσε για όλους τους παρευρισκόμενους μια αναπάντεχη έκπληξη. Η πρωτοβουλία της ΕΠΟ, όσο και η στήριξη των ίδιων των ποδοσφαιριστών σε τέτοιες δράσεις Ψυχικής Υγείας μέσω της παρουσία τους, είναι αξιοσημείωτη.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τη συνδιοργάνωση από την ΕΠΟ και την ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ για την εξαιρετική φιλοξενία και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Ακόμα, πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ειδικά στην Ε.Π.Α.Ψ.Υ. που αποτέλεσε και τη νικητήρια ομάδα αυτού του Πρωταθλήματος.

Εις το επανιδείν για το  επόμενο Πρωτάθλημα Ψυχικής Υγείας!

 

Με απολυτη επιτυχια στέφθηκε η πραγματοποιηση της Ημεριδας ΣΥΔ ΦΑΙΔΩΝ & ΘΕΤΙΣ την 15-06-2022 στο Αποστολοπουλειο Πνευματικο Κεντρο.