ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ & ΣΥΡΙΑΣ

  H Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχικής Υγείας "Αργώ" μετά από πρωτοβουλία της Α.Μ.Κ.Ε "ΙΑΣΙΣ" και με τον συντονισμό της απευθύνουν έκκληση για συλλογή ανθρωπιστικού υλικού που θα ενισχύσει άμεσα τους πληγέντες κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών της Τουρκίας και της Συρίας.
  H ομάδα μας με επικεφαλή τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Α.Μ.Κ.Ε "ΙΑΣΙΣ" και Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας μας κ. Νίκο Μπαλτά βρίσκεται στο πλευρό του τουρκικού και συριακού λαού που τις τελευταίες ημέρες πλήττονται από τις συνέπειες του φονικού σεισμού στη Νοτιοανατολική Τουρκία και τη Βόρεια Συρία.
 Οι φυσικές καταστροφές δεν αναγνωρίζουν σύνορα και ήδη τα πρώτα κλιμάκια μας έχουν ενεργοποιηθεί με σκοπό να μεταβούν στις πολύπαθες από τον μεγάλο σεισμό περιοχές, ώστε να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες.
 Σε συνεργασία με τοπικές οργανώσεις η αποστολή της Α.Μ.Κ.Ε "ΙΑΣΙΣ" αναχωρεί στις 20 Φεβρουαρίου για τη Νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και συντονιστές ομάδων στήριξης θα βρίσκονται εκεί για τη διανομή των υλικών αγαθών που θα έχουν συγκεντρωθεί ως τότε καθώς και για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των πληγέντων.
  Η Α.Μ.Κ.Ε "ΑΜΑΛΘΕΙΑ", το Π.Δ. "ΑΡΕΘΟΥΣΑ" και οι Σ.Υ.Δ "ΦΑΙΔΩΝ" & "ΘΕΤΙΣ" ανταποκριθηκαν αμεσα στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδιας "Αργώ" και της Α.Μ.Κ.Ε "ΙΑΣΙΣ", με τη συλλογή του απαραιτητου υλικού που θα αποσταλει στους πληγεντες συνανθρώπους μας στις γειτονικες χωρες ωστε ολοι μαζι να βαλουμε ενα λιθαρακι στην οσο το δυνατον συντομοτερη βελτιωση και καλυτερευση της σκληρης καθημερινοτητας που περνουν.
  Ευχομαστε το εργο των απεσταλμένων, που παλευουν καθε μερα σε καθε πεδιο δράσης, γρηγορα να μετουσιωθει σε χαμογελα και μια πνοη αισιοδοξιας για το μελλον.
  Εκ μέρους της διοίκησης σας ευχομαστε καλη δυναμη και γρηγορη επιστροφη στην καθημερινοτητα!
 
 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ''

Όπως απαιτεί η παράδοση, οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη. Οι ένοικοι, φόρεσαν τις στολές τους και με περίσσεια όρεξη και διάθεση τσίκνισαν, όπως απαιτούσε η μέρα!

Μαζί με τους εργαζομένους, στόλισαν με αποκριάτικα στολίδια τον χώρο, χάρηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Οι αγκαλιές, τα γέλια και οι χορευτικές φιγούρες ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής γιορτής που έληξε αργά το απόγευμα, με την υπόσχεση να το επαναλάβουμε του χρόνου!