ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Παρουσιάσεις των βιβλίων του,  πραγματοποίησε ο συγγραφέας Τζεμίλ Τουράν, εντός του Κέντρου Ημέρας "Αμάλθεια".

Οι παρουσιάσεις ήταν ανοιχτού τύπου. Πραγματοποιούνταν κάθε δεκαπέντε μέρες, Παρασκευή απόγευμα,  παρουσία κοινού και των μελών. Ο συγγραφέας επέλεγε κάθε φορά αποσπάσματα από ένα του βιβλίο και αφού διαβάζονταν, γινόταν συζήτηση για τα συναισθήματα που προκλήθηκαν και για κοινές εμπειρίες που μπορεί να είχαν οι παρεβρισκόμενοι με τον συγγραφέα, εφόσον τα βιβλία του περιλαμβάνουν αυτοβιογραφικές ιστορίες. Παρουσιάστηκαν και τα πέντε βιβλία του συγγραφέα, "Το ματωμένο χιονολούλουδο", "Τα μάτια του λύκου", "Η νύχτα που έβλεπε τη μέρα", "Τα παιδιά του Αραράτ" και "Εκεί ο Θεος κοιμόταν".  

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ''

Όπως απαιτεί η παράδοση, οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη. Οι ένοικοι, φόρεσαν τις στολές τους και με περίσσεια όρεξη και διάθεση τσίκνισαν, όπως απαιτούσε η μέρα!

Μαζί με τους εργαζομένους, στόλισαν με αποκριάτικα στολίδια τον χώρο, χάρηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Οι αγκαλιές, τα γέλια και οι χορευτικές φιγούρες ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής γιορτής που έληξε αργά το απόγευμα, με την υπόσχεση να το επαναλάβουμε του χρόνου!