Κοινωνική επανένταξη των μελών του Κέντρου Ημέρας «Αμάλθεια», στην περιοχή Ψαρή Φοράδα του νομού Ηρακλείου της Κρήτης.

Το Κέντρο Ημέρας «Αμάλθεια», μαζί με τα μέλη και τους συνοδούς τους, βρέθηκε στην όμορφη Ψαρή Φοράδα του Λιβυκού πελάγους, από την Κυριακή 17 Αυγούστου 2014 έως την Τρίτη 26 Αυγούστου 2014. Ο οικισμός στον οποίο έλαβε χώρα η δράση αυτή, επιλέχθηκε λόγω της γεωγραφικής του θέσης, καθώς είναι παραθαλάσσιος και λόγω του ότι προσφέρεται για ένα ασφαλές πλαίσιο κοινωνικής επανένταξης και ευεξίας. Κύριος στόχος μας ήταν η ενσωμάτωση των μελών στην τοπική κοινότητα και η ευκαιρία για επαφή και επικοινωνία με άλλους ανθρώπους, με αποτέλεσμα τη δημιουργία φιλικών σχέσεων, την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, όπως επίσης και τη γνωριμία με τα τοπικά ήθη και έθιμα. Κατά τη διάρκεια της δράσης, τα μέλη έλαβαν καινούργια ερεθίσματα και απόλαυσαν τη  φιλοξενία και τη ζεστασιά των ντόπιων κατοίκων. Επίσης πραγματοποιήθηκαν  κοινωνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως θαλασσινό μπάνιο, θαλάσσια παιχνίδια, έξοδοι για φαγητό ή καφέ, περίπατοι στη φύση, επισκέψεις στα αξιοθέατα της περιοχής και συμμετοχή σε γιορτές με παραδοσιακή μουσική και χορό, πάντα με τη συντροφιά των κατοίκων της περιοχής. Επιπλέον, τα μέλη εκπαιδεύτηκαν στο θαλασσινό μπάνιο, με στόχο τις ευεργετικές ιδιότητες της θαλασσοθεραπείας στην ψυχική και σωματική υγεία. Τέλος, μέσα από το bazzar, το οποίο πραγματοποιήθηκε για την προώθηση των προϊόντων εργοθεραπείας, είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τους επισκέπτες του, σχετικά με το έργο, τις υπηρεσίες  και τις δραστηριότητες του Κέντρου Ημέρας «Αμάλθεια».

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ''

Όπως απαιτεί η παράδοση, οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη. Οι ένοικοι, φόρεσαν τις στολές τους και με περίσσεια όρεξη και διάθεση τσίκνισαν, όπως απαιτούσε η μέρα!

Μαζί με τους εργαζομένους, στόλισαν με αποκριάτικα στολίδια τον χώρο, χάρηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Οι αγκαλιές, τα γέλια και οι χορευτικές φιγούρες ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής γιορτής που έληξε αργά το απόγευμα, με την υπόσχεση να το επαναλάβουμε του χρόνου!