Τι είναι το Κέντρο Ημέρας "Αμάλθεια"

     Το Κέντρο Ημέρας Αμάλθεια είναι μία μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Εντάσσεται στο πρόγραμμα "Ψυχαργώς- β΄φάση" και συγχρηματοδοτείται απο το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 Ποιοί είναι οι στόχοι του Κέντρου Ημέρας:

  • Η ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και η επαγγελματική επανένταξη.
  • Η ανάπτυξη και ενδυνάμωση ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μελών ώστε να ενισχυθεί η αυτοεκτίμηση και η αυτονόμησή τους. Απώτερος στόχος, είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των αποδεκτών των υπηρεσιών του Κέντρου Ημέρας, υποστηρίζοντας την ένταξή τους στις κοινωνικές διαδικασίες.
  • Η προαγωγή και η διασφάλιση συνεχούς φροντίδας των οικογενειών για να μειωθεί η επιβάρυνσή τους, μέσω της παροχής υπηρεσιών φροντίδας των ιδιαίτερων αναγκών των ψυχικά πασχόντων
  • Η ευαισθητοποίηση και αγωγή της κοινότητας, για την καταπολέμηση του στίγματος για την ψυχική νόσο, λειτουργώντας προληπτικά στην περιθωριοποίηση και την κοινωνική απομόνωση.
    Για περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

Με απολυτη επιτυχια στέφθηκε η πραγματοποιηση της Ημεριδας ΣΥΔ ΦΑΙΔΩΝ & ΘΕΤΙΣ την 15-06-2022 στο Αποστολοπουλειο Πνευματικο Κεντρο.