Περιγραφή δραστηριότητας

Αποτελέσματα και Οφέλη για τα μέλη

Ομάδα Εργοθεραπείας

Οφέλη: Δημιουργία και έκφραση μέσω κατασκευών και χειροτεχνιών χρησιμοποιώντας εικαστικά και άλλα υλικά.

Ομάδα Προβολής Ταινίας / Ντοκιμαντέρ

Προβολή μιας ταινίας ή ενός ντοκιμαντέρ και συζήτηση με τα μέλη της ομάδος.

Οφέλη: Οι συμμετέχοντες, διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω σε διάφορα θέματα και αναπτύσσουν δεσμούς με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδος, ενώ καλλιεργείται ταυτόχρονα το ομαδικό  πνεύμα. Αναπτύσσεται και βελτιώνεται η ικανότητα αυτοέκφρασης και ενισχύεται η αυτοπεποίθηση και η κριτική ικανότητα. Οι συμμετέχοντες ψυχαγωγούνται, περνώντας ευχάριστα την ώρα τους. 

Ομάδα Επικαιρότητας

Συζήτηση της επικαιρότητας με σκοπό την ενημέρωση των μελών πάνω σε διάφιρα θέματα (πολιτική, επιστήμες, τεχνολογία κ.λ.π.)

Οφέλη : Δημιουργία φιλικών σχέσεων , επικέντρωση στο εδώ και τώρα, ανάπτυξη ενδιαφερόντων και ενίσχυση αυτοπεποίθησης.

Ομάδα Ψυχαγωγίας

Κατά τη διάρκεια της ομάδας αυτής, τα μέλη παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια με τη βοήθεια συντονιστών.

Οφέλη : Ψυχαγωγία, δημιουργία φιλικών σχέσεων και απόκτηση γνώσεων.

Ομάδα Προετοιμασίας Καφέ

Προετοιμασία καφέ των μελών και τακτοποίηση του χώρου της κουζίνας.

Οφέλη : Ανάληψη ευθύνης και ενίσχυσης αυτοεκτίμησης τους.

Ομάδα Εξόδου για Καφέ

Η ομάδα πηγαίνει γαι καφέ στο κέντρο της πόλης.

Οφέλη :Δημιουργία φιλικών υποστηρικτικών σχέσεων. Ανάπτυξη αισθήματος  αυτονομίας.

Ομάδα Περιπάτου

Η ομάδα πραγματοποιεί περίπατο με διαλείμματα και ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης

Οφέλη : Καλύτερη φυσική κατάσταση, εξοικείωση με τις δυνατότητες του σώματος,  δημιουργία φιλικών σχέσεων, ανάπτυξη νέων ενδιαφερόντων, ενίσχυση αυτοπεποίθησης, ψυχαγωγία.

Εργαστήρι Γραφής και Ανάγνωσης

Εκμάθηση γραπτού και προφορικού λόγου και μαθηματικών μέσα από ατομικές και ομαδικές παρεμβάσεις.

Οφέλη : Δημιουργία φιλικών-υποστηρικτικών σχέσεων μεταξύ των μελών της ομάδα.Συμμετοχή σε ποιοτικές και κοινωνικά χρήσιμες δραστηριότητες.Αύξηση της αυτοπεποίθησης και της ικανότητας αυτοεξυπηρέτησης. Αύξηση του αισθήματος αυτονομίας.

Εργαστήρι Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικής

Εκαμάθηση / βελτίωση δεξιοτήτων που σχετίζονται με την παρασκευή φαγητών και γλυκών.

Οφέλη : Εκμάθηση και βελτίωση των δεξιοτήτων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Ενίσχυση αυτοπεποίθησης, αυτοεκτίμησης και ικανότητας λήψης πρωτοβουλίας.

Εργαστήρι Μουσικοθεραπείας

Χρήση διάφορων μουσικών οργάνων σε οργανωμένες μουσικές δραστηριότητες και ελεύθερος μουσικός αυτοσχεδιασμός (μουσικών οργάνων, φωνής και σωματικής κίνησης.

Οφέλη : Αυτοέκφραση, ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, μείωση του στρες, χαλάρωση και επαφή με σωματικές αισθήσεις, ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας, ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και της αυτοαποδοχής, υποστήρικη ώστε να αναγνωρίσει και να καταλάβει τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά του, διαχείρηση δύσκολων συναισθημάτων και τραυματικών εμπειριών, ενίσχυση και υποστήριξη ώστε να δημιουργήσει θετικές σχέσεις με τους άλλους και να λειτουργήσει επανορθωτικά σε προηγούμενες άσχημες εμπειρίες του, οργάνωση της συγκέντρωσης και οριοθέτηση του σωματικού συντονισμού.

Ατομικές Συναντήσεις εκμάθησης Η/Υ

Εκμάθηση υπολογισυών, κυρίως γραφή και επεξεργασία κειμένου αλλά και χρήση του internet & του outlook.

Οφέλη : Απόκτηση επαφής με την τεχνολογία.

Ατομικές Συναντήσεις Υποστηρικτικού Τύπου

Εβδομαδιαίες συναντήσεις του εξυπηρετούμενου με το Πρόσωπο Αναφοράς. Γίνεται συζήτηση, κατά κύριο λόγο για τη συμμετοχή και τη ζωή του στο Κέντρο Ημέρας αλλά και γι' αυτά που τον απασχολούν.

Οφέλη : Βελτίωση της έκφρασης και δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης.

Μεικτή Θεραπευτική Ομάδα

Στη συγκεκριμένη ομάδα λαμβάνουν μέρος τόσο οι εξυπηρετούμενοι, όσο και το προσωπικό του Κέντρου Ημέρας και συζητιούνται διάφορα θέματα που φέρουν τα μέλη. Η ομάδα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή απόγευμα και είναι ανοιχτή ομάδα.

Οφέλη : Ενημέρωση για διάφορα θέματα ιατρικής φύσης που τους απασχολούν. Επιλύονται προβλήματα που αφορούν τις σχέσεις των μελών και διεύρυνση της γνώσης τους αναφορικά με θέματα.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΤΩΝ Σ.Υ.Δ ''ΦΑΙΔΩΝ'' & ''ΘΕΤΙΣ''

Όπως απαιτεί η παράδοση, οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη. Οι ένοικοι, φόρεσαν τις στολές τους και με περίσσεια όρεξη και διάθεση τσίκνισαν, όπως απαιτούσε η μέρα!

Μαζί με τους εργαζομένους, στόλισαν με αποκριάτικα στολίδια τον χώρο, χάρηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Οι αγκαλιές, τα γέλια και οι χορευτικές φιγούρες ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής γιορτής που έληξε αργά το απόγευμα, με την υπόσχεση να το επαναλάβουμε του χρόνου!